«

»

Print this Post

Bronto, un dinozaur neastâmpărat

bronto-un-dinozaur-neastamparat

De ce oare, atunci când ești mic, aproape tot ce faci pare prea puțin important în ochii adulților? Fără rost sunt jocurile, întrebările prea multe îi enervează imediat… La tot pasul auzi: „nu ai voie!“ sau „nu face asta!“, sau „nu pe acolo!“. Părinții ăștia!

 

Mai mici sau mai măricei, majoritatea copiiilor se regăsesc în cele spuse de Bronto mai sus. Adulții, în general, mi-a explicat o prietenă de 6 ani, uită să se mai distreze. Par mereu serioși, îngrijorați și, vorba lui Bronto, cu gândul la toate dezastrele posibile. E greu pentru copii să înțeleagă și, uneori, chiar au impresia că tot ce fac adulții este exact pentru a le strica lor distracția.

bronto-un-dinozaur-neastamparat

 

Bronto, un dinozaur neastâmpărat – Editura Nemi, este o carte scrisă de Valentin Nicolau și foarte frumos ilustrată de Alexandru Ciubotariu. Dar atenție: are destul de mult text. Am avut lectură publică ieri la pădure cu auditoriul format dintr-o puștoaică adorabilă de 3 ani și o tânără domnișoară de 7 ani, iar pentru cea micuță a fost puțin mai greu să rămână conectată la poveste. În schimb a fost fascinată de gărgărițe, l-a certat pe Bronto – De țe-ai pecat singul în pădule? Uite, te-a plins fultuna si flica! – și s-a bucurat că totul s-a sfârșit cu bine. Tânăra domnișoară a prins substratul, iar în drum spre casă, așa din senin, ne-a spus că părinții ei sunt cei mai buni din lume! Și nu, nu cerea nimic la schimb 😉

bronto-un-dinozaur-neastamparat

 

O poveste despre reguli, despre limite, despre bune maniere și despre asumarea faptelor. Până la urmă, copiiilor le va trece prin cap ideea că regulile și limitele îi ajută să descopere lumea și să fie în siguranță. Bine, nu chiar în exact aceste cuvinte, dar cam asta-i ideea. Cât despre adulți, aceștia își vor aminti că zâmbetul și joaca fac parte din viața lor, chiar dacă le mai uită sub pat uneori.

 

Ceea ce nu știam este că Bronto are două cărți, de fapt, așa că mi-am comandat eu frumos de aici pachetul și aștept cumințică să primesc coletul. Am înțeles că vine și cu un cadou, așa că am, la rândul meu, mai multe cadouri de oferit piticilor minunați din preajma mea!

 

Hai să păstrăm legătura:
RSS
Facebook
Instagram

Permanent link to this article: http://www.prinochideac.ro/bronto-un-dinozaur-neastamparat/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>