Când e momentul să porți pene?

Weekend-ul trecut a fost unul plin- ochi! Nuntă în familie, la niște sute de kilometri distanță,așa că nici nu se punea problema să fim altfel decât la șapte ace. Chiar dacă aș fi preferat să fi împuns acele alea în propria-mi păpușă vodoo pe care mi-aș fi confecționat-o în prealabil din rochiile alea de nuntă de prin dulap. Dar asta doar pentru că sufeream (și starea persistă) de o lipsă acută de somn, evenimentul în sine, nu era un chin (Casă de piatră, Mireluș! tu n-ai nicio vină :D).

Nuntă-n clan

Dar cum spuneam: nuntă-n clan, așa că pe ultima sută de metri înainte de a fugi la gară, în noaptea de din-aintea nunții, răscolesc dulapurile în încercarea disperată de a înghesui ceva rochii elegante prin bagaj. Teoretic, le am organizate, fiecare cu accesoriile ei, frumos și cromatic alese să bucure ochiul privitorului masculin și să stârnească invidia ochiului feminin. Teoretic. Practic, găsesc penele. Și mă întreb din nou, ce-o fi fost în capul meu când mi-am cumpărat așa ceva, că niciodată nu-i momentul să le port.

Dulci inutilități feminine

Să ne înțelegem: nu c-aș fi vreo gâscă – deși am o soră de chiloți (don’t ask: abigail gascaaltă dată aventura) cu care formez cuplul Abigail & Amelia (două gâsculițe extrem de simpatice și sporovăitoare). Dar orice femeie cred că are câteva accesorii pe care nu le folosește niciodată și care totuși îi plac: nu se-ndură să le-arunce. Ei bine, cam acolo se-ncadrează și penele mele: o voaletă neagră, superbă, cu voal (nu de-ăla de-ți trece peste ochi), floricele și, evident, PENE! Nu pene reale, clar: nicio cioară n-a avut de suferit, dar… pene.

Ce pana mea?

Nu știam exact dacă voi folosi voaleta în coafura mea de doamnă (hahahaaaa), dar am zis că nu strică să mă chinui zece minute s-o împachetez astfel încât să nu se ciufulească penele, că cine știe, poate mi-o fi de folos. Așa că pe lângă vreo două rochii de ocazie (că tre’ să faci impresie, ce pana mea, nu poți să mergi în colanți de biciletă), niște pantofi cu toc și niște pantofi de dans, am strecurat cu grijă și penele. Apoi am întors capul și-am văzut atârnând de ușa dulapului outfit-ul domnului inginer, care pe bune că nu mai avea loc în bagaj. Evident, făcuse omu’ un mega compromis pentru mine (după ce mi-a închis telefonul în nas că el nu poartă costum elegant), nu puteam să fiu atât de meschină să nu apreciez că își cumpărase (ca să nu mă mai audă bodogănind) costum de bărbați, cămașă elegantă și chiar butoni! Să mor de drag și-alta nu! Noroc de valiza mea serioasă, care are și fermoar de supra-plin, în cazuri de urgență.

Calm și voie bună!voaleta cu pene in par

După un somn reconfortant la cușetă în trenul spre Petroșani, am ajuns pe frumoasele mele plaiuri natale, cu întârziere de-o oră, la primele ore ale dimineții. Frățiorul meu drag și punctual ne aștepta la gară, zgribulit și el în ceața munților care ne-au întâmpinat cu aer curat și tare și care parcă șopteau amuzați: ăsta-i doar începutul!

Fresh- preș, ce să mai vorbim? Numai buni de pornit în marea aventură ce avea să țină o zi și-o noapte: cafea, mâncare, sporovăială cu parte din clan, organizare, ciondăneli cordiale, coafor, cumpărături de ultim moment, tencuiala feței, repede-repede că vine mirele și noi n-ajungem, de-astea, ca la toate evenimentele în familie, știți voi: calm și voie bună! Dar ce credeți că-mi trona mie-n cap? Exact: penele! Venise și vremea lor, ba chiar se și așezaseră frumos! O doamnă, ce să mai vorbim? O mândrețe de fată!

Black tie de pug

În caz că aveați impresia că numai oamenii au dress-code la evenimente, vă înșelați. Harry a fost cel mai elegant dintre toți, deși nici el nu părea foarte fericit cu asta. Până și penele mele au pălit în fața eleganței și seriozității lui. Un adevărat pug- gentleman.

pug cu papion

Am supraviețuit

Evident că prefer să fiu în colanți, în tricou și adidași, pedalând pe coclaurile partiei, dar când se impune, mă conformez și unor rigori vestimentare mai simandicoase. Și până la urmă, penele mele s-au dovedit a nu fi atât de inutile precum am crezut. Au zăcut ele vreo 3 ani mutate de colo-colo prin garderoba mea, dar acum putem spune că și-au făcut treaba. Mission accomplished: am supraviețuit!

logo answear

 Acest text participă la competiția SuperBlog 2016.

3 păreri la “Când e momentul să porți pene?

  1. Oana

    :))) Cum domne pene! Mi-ai adus aminte de cand eram mica si intram prin dulapul mamei sa probez diverse 😛 stiu ca am gasit si o voaleta la un moment dat. Ce ma mai uitam in oglinda cu dansa :)) si din fata si din lateral 🙂

    Răspunde
  2. Pingback: SuperBlog | Proba 1. Black Tie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *