Cea mai cool întâlnire cu știința

SCIKiDS Festivalul Știintei

Lumea în mișcare: Vechi și nou în știință

invitatie-la-scikids-festivalul-stiintei-editia-a-iv-a-2016

Eu nu cunosc vreun copil care să nu fie extrem de curios când vine vorba de lumea care-l înconjoară și cu toții devin extrem de entuziasmați de fiecare dată când au ocazia să experimenteze. La fel am fost și noi și la fel vor fi mereu copiii, oricât ați vrea să mă convingeți că în ziua de azi sunt mult prea dezinteresați de lumea reală din cauza gadget-urilor și a tehnologiei. Oare n-ar fi mai bine să acceptăm tehnologia ca fiind parte din viața lor (așa cum este și parte din viața noastră, a adulților pe care ei îi au drept model) și în loc să le interzicem accesul la ea, să încercăm să-i învățăm cum să o folosească responsabil și în avantajul lor?

Copiii au capacități nelimitate dacă le acordăm atenție, afecțiune și încredere, așa că hai să fim ambasadorii științei și, de ce nu, ai tehnologiei, pentru copiii din jurul nostru. Nu trebuie să fie ai noștri cu acte, putem influența dezvoltarea oricărui copil din preajma noastră. Iar energia căpătată dintr-o astfel de aventură este fenomenală!

Lumea în mișcare: Vechi și nou în știință 

Și dacă la modul general spun foarte frumos ce spun eu acolo, punctual vreau să vă invit la cea mai cool întâlnire cu știința, adică la Festivalul SciKIDScare va avea loc weekend-ul acesta (15-16 octombrie 2016) la Promenada Mall (ăla din Aviatorilor, pentru cei cu simț de orientare lipsă, ca mine). Activitățile se vor desfășura în fiecare zi în intervalul 12.00 – 20.00, iar intrarea este liberă.

Două zile de festival. Cât de departe a evoluat societatea prin știință?

Ajuns la cea de-a patra ediție, acest eveniment antrenează toți atomii Universului în cele mai magnetizante ateliere creative, în experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Fun Science, în spectacole științifice la scenă, expoziții, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții de roboți și jucării inteligente. Participanții vor avea ocazia să interacționeze atât cu antichități științifice (mașina de scris Braille, unică în România), cât și cu tehnologii de ultimă oră – dispozitivele de realitate virtuală.

baterie din lamaie - prin ochi de ac

De asemenea, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment , Puterea lămâilor în care 4.000 de lămâi vor genera energie electrică fără prize, ci doar prin intermediul elementelor naturale.

Programul pe zile (click pe imagine pentru a mări)

Invitați speciali

Ediția din acest an se va bucura în premieră de participarea unora dintre cei mai cunoscuți YouTuberi din România și Moldova ca Gami OS, Viktor Moozz, Mariposa (Lorena Francisc), Regend, Cezar Poiata, Eugen Anghel și Cristian Bătrînu, Deniz Vural, Bibi, Daiana și Profesorul Trăsnit Spooky. YouTuberii vor deschide festivalul și vor ține la curent fanii cu noutăți de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

,,SCIKiDS Festivalul Științei s-a născut din necesitatea unui alt mod de a aborda știința. Asta pentru că știința este un drept și o obligație în același timp pentru fiecare om care trece prin acest univers. Susținem alfabetizarea oamenilor în domeniul științei și considerăm că acest lucru este posibil într-un stil neconvențional, în afara sălilor de conferințe științifice, cu amuzament și curiozitate. Toată lumea este binevenită pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă. declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

SCIKiDS Festivalul Științei reprezintă o inițiativă a Asociației Fascination împreună cu Fun Science România. Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziunea educațională pentru întreaga familie, UPC România și este energizat de Tinmar. Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici.

Încurajați de succesul din anii trecuți, organizatorii se așteaptă la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool întâlnire cu știința.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Let's get social
Facebook
Facebook
Instagram

Permanent link to this article: http://www.prinochideac.ro/cea-mai-cool-intalnire-cu-stiinta/

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.