Cursuri de croitorie pentru pasionați

cursuri de croitorie bucuresti - prin ochi de ac

Sewing classes

Ca în cazul tuturor lucrurilor care mă prind, nici în cazul cusutului nu a durat mult până să trec de la stadiul de amator (degeaba ai mașina de cusut în casă dacă-ți duci blugii la scurtat în altă parte) la cel de pasionat. Și ca un adevărat pasionat, m-am apucat să studiez! Așa că am căutat cursuri de croitorie pentru începători.

Cusutul ca hobby

Ei bine, eu sunt genul ăla enervant de om care mai întâi studiază instrucțiunile, apoi montează dulapul (de exemplu). Așadar, primele „cursuri” au fost on-line. Adică am cutreierat ‘netul în lung și-n lat, căutând tutoriale și articole pe diverse teme, „documentându-mă”. O variantă mai la îndemână, în care puteam să studiez când voiam, cât voiam (craftsy.com mi-a rămas lipit de suflet). Desigur, am adunat tone de link-uri, tipare și tutoriale, dar aveam nevoie de structură.

cursuri de croitorie bucuresti - prin ochi de ac

Seam ripper – cel mai bun prieten când coși aiurea 😀

Acela a fost momentul în care am început să caut cursuri de croitorie off-line. Din toate variantele existente, puține erau pentru ceea ce doream eu: cusutul ca hobby, nu ca meserie. Nu îmi doream o diplomă autorizată și recunoscută de cine-știe-cine și nici nu eram dispusă să frecventez cursurile în timpul săptămânii, din cauza programului deja existent. Și am avut noroc!

Cursuri de croitorie pentru începători

Am găsit la CreativeArts cursuri organizate sâmbăta, la o oră mai mult decât rezonabilă (începând cu ora 12.00, câte 2 ore/ ședință) și într-o locație ușor accesibilă. La început a fost interesant, am învățat despre structura materialelor, cum le deosebim și cum le alegem. Pe parcurs, am continuat cu instrucțiuni pure de croitorie, construire tipare, cusut bluză/ fustă. Din păcate, mie îmi scădea entuziasmul văzând cu ochii și am decis că nu voi continua și al doilea modul. Deși profa părea faină, nu am avut chimie cu ea și… move on.

Mi-am dat seama că nu-mi doresc deloc să stau să construiesc tipare (există deja). Nu-mi propusesem să devin croitoreasă, așa că am abandonat această direcție. Dar nu am abandonat cusutul! Și Universul mi le-a scos în cale pe fetele de la Molcuș, cu ale lor Ateliere interactive de croitorie, de care m-am îndrăgostit!

 

Let's get social
Facebook
Facebook
Instagram

Permanent link to this article: http://www.prinochideac.ro/cursuri-de-croitorie-pentru-pasionati/

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.