Descoperind lumea cu bani puțini

Când eram copil, în zilele senine de vară, cu munții de jur împrejur și colegii de joacă alături, de fiecare dată când zăream pe cer un avion, urlam din toți rărunchii Avioooon, cu motooooor, ia-mă și pe mine-n zboooor! Nu-mi amintesc dacă aveam impresia că ne va auzi cineva din avion, dar știu cu siguranță că nici nu îndrăzneam să visez că într-o zi mă voi desprinde de la sol la bordul vreunei astfel de minunății. În mintea mea, călătoriile cu avionul erau doar pentru cei foarte bogați, categorie din care eu, pui de miner fiind, n-aveam cum să fac parte pe-atunci.

Dar timpul a trecut, vremurile s-au schimbat, iar eu am descoperit că a călători nu este un moft, ci o necesitate. Este un mod în care poți să te descoperi, să te cunoști și să evoluezi. Nu trebuie să faci parte din vreo categorie socială privilegiată pentru a te bucura de experiențe senzaționale: poți face asta și cu bani puțini. Sunt atâtea locații de city break low cost  încât ar fi păcat să ne ascundem în spatele fricilor sau a prejudecăților pentru a nu profita de ele.

the world is a book

Photo source: eurotalk.com

Curajul de a călători

Spun curaj, pentru că am în continuare o mulțime de cunoștințe care nu îndrăznesc să plece în afara țării fără să fie în compania cuiva care a mai fost. Și e mare păcat! Trăim vremuri fabuloase, în care puțină engleză și o hartă sunt suficiente pentru a te descurca oriunde în lume (desigur că ai nevoie și de niște bani, dar de ei ai nevoie și dacă stai acasă).

Ai nevoie de curaj să treci de la stadiul de dorință la stadiul de cercetare și apoi un strop de nebunie pentru a apăsa pentru prima dată butonul rezervă biletele. De acolo, nimic nu te va mai ține departe de blogurile de călătorii și cu siguranță vei fi abonat la newsletter-erele tuturor companiilor aeriene low-cost din zona ta, vânând ofertele cele mai bune.

Calitate low-cost

Am zburat în decursul anilor cu tot felul de companii aeriene, însă când e vorba de călătoriile planificate de mine, prefer companiile low-cost. Prefer să am parte de mai multe vacanțe ieftine decât de una luxoasă – snobismul nu se încadrează în povestea asta. Pentru mine, diferența dintre un zbor economic și un zbor… ăăă, cum s-o numi… ăăă, scump, este atât de mică în ceea ce privește serviciile, încât nici nu merită efortul. travel is the only thing you buy that makes you richer

În primăvara anului trecut zburam pentru prima dată la Milano și tot pentru prima dată cu Ryanair. Nu fusese neapărat o călătorie planificată din timp, dar de când veniseră irlandezii ăștia faini în România, urmăream cu interes pagina de destinații zboruri ieftine și astfel am găsit o mega-ofertă: București- Milano și retur, 9.99 EURO/ persoană. Evident că am mers în gașcă,  ba chiar am avut și un copil cu noi (există disponibil și un serviciu de facilități zboruri cu copii), așa că în aeroport începusem să ne amuzăm pe seama biletului mult prea ieftin: De banii ăștia, cred că avem loc în picioare! Nici gând, își dă altul cu părerea, ne pune să servim masa! Eu cred că ne bagă în cală, la bagaje! adaugă alt glumeț, de făcuse copilul ochii mari ascultându-ne. Dar noi avem doar bagaje de mână! – și între noi fie vorba, au fost mai mult decât suficiente cele 2 bagaje de mână gratuite incluse în costul biletului. Dar ce să vezi: surpriza a fost de proporții!

Nu doar că toate scenariile noastre haioase s-au dovedit a fi false, dar am avut parte și de un zbor excelent! Spre deosebire de alte zboruri low-cost, aici chiar am avut suficient loc pentru picioare (fără să fi plătit extra pentru asta) și nu ne-a agasat nimeni cu mega-oferte la mâncare, parfumuri sau alte nimicuri. Echipajul de bord extrem de relaxat ne-a lăsat impresia că suntem într-o excursie cu școala, iar băieții nu s-au dezis, socializând de zor pe culoarul avionului cu alți pasageri (atât de lin a fost zborul).

Ce să mai încolo și-ncoace: Ryanair a devenit compania mea low-cost preferată.
drum de tara valiza calatorie

Photo source: arizonafoothillsmagazine.com

What next?

Nu știu alții cum sunt, dar pe mine toamna mă apucă dorul de călătorii și cum programul nu îmi permite să fac asta, este perioada mea oficială de planificat călătorii. Cum pentru Lisabona am primit deja biletele cadou de ziua mea (urmând să purced în călătorie la sfârșitul lui ianuarie 2017 datorită acestui minunat cadou), următoarea pe listă este Roma. Până și internetul mi-a prezis asta: cică orașul ăsta ar fi the home of my soul – casa sufletului meu. Bine, eu îmi imaginam că este Barcelona, dar cine știe ce mă așteaptă la Roma? Mai bine să nu mai amân!

visit rome

Am accesat cu entuziasm contul meu de club myRyanair și am început căutările, așa că e posibil ca Ziua Națională să mi-o petrec descoperind istoria Dacilor, la Columna lui Traian – ar fi și păcat să nu profităm de weekend-ul prelungit. În plus, odată salvate datele tale (și ale prietenilor cu care călătorești de obicei) în contul MyRyanair, rezervarea se face cât ai spune vacanță!

bilet avion bucuresti roma ryanair

Vacanțe ieftine

Dacă nu ați avut curajul până acum să încercați un city break low-cost, poate că ar fi cazul să luați în considerare posibilitatea. Nu aveți nevoie de altcineva de care să depindeți, nici de economii uriașe, nici de cunoștințe tehnice: platforma Ryanair este extrem de prietenoasă și totul, de la căutare până la rezervarea biletelor, înseamnă pași ușor de intuit și de urmat. Gândiți-vă cât cheltuiți într-un weekend în care ieșiți cu prietenii la film și apoi la masă, poate chiar într-un club? Exact: cam cât ați cheltui pe biletele spre un city break low cost de neuitat! Uneori poate mai mult, după cum puteți vedea mai jos:

bilet avion bucuresti roma ryanairIar acum că v-am făcut poftă de călătorii și descoperit lumea, căutați aplicația Ryanair pentru a vă planifica mai bine viitorul city break low cost.

https://www.youtube.com/watch?v=HS_O8SOuLy8

 

Experiență împărtășită cu voi în cadrul concursului SuperBlog 2016. 

3 păreri la “Descoperind lumea cu bani puțini

 1. Ana-Maria Dobra

  Acum cand ar trebui sa ne mobilizam si ne apucam de treaba, iar ne faci sa ne gandim la vacanta!!! Si uite asa stau si bantui pe Ryanair sa caut oferte pentru urmatoarele destinatii!!!

  Minunat articolul, m-am regasit trup si suflet … impresionanta partea cu „Avion cu motor!!!” De cateva saptamani este si cantul preferat al Elizei (2ani4luni), diferenta dintre noi si ea este ca ea la 10 luni deja punea piciorusele intr-un avion! 🙂

  Total de acord … limitele ni le punem singuri, gasind si cautand diverse motive pentru a nu face ce ne dorim!

  Te pup si multe, multe calatorii cat mai frumoase!

  Asteptam relatarile despre Roma!

  Pupici!
  Kappa

  Răspunde
 2. Monica Autor articol

  Am zis eu că trăim vremuri fabuloase! Abia aștept să mai crească Eliza ta, să-i pot transmite microbul de biciclit, că poate așa ne adunăm iar gașcă!

  Răspunde
 3. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Ryanair, alegerea perfectă pentru un city-break low cost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *