Pantofii spun lucruri…

colaj pantofi de alergare - prin ochi de ac

Umblă vorba printre amatorii de clișee că pantofii spun multe despre cei pe care-i încalță și cel mai probabil așa este. Păi altfel n-ar mai fi devenit clișeu, așa că m-am apucat să caut ce și cum. Știam eu că există relații pasionale între pantofi și unii purtători, însă cultura pantofilor a întrecut orice umilă așteptare a mea. Se pare că au curs râuri de cerneală despre pantofi, miliarde de biți găzduiesc păreri despre limbajul lor (secret) și se pare că au, într-adevăr, un cuvânt important de spus în viața noastră. Întrebarea este, pe ei i-a întrebat cineva?

Așa că m-am gândit bine la pantofii mei și-am vrut să le dau cuvântul, dar nu puteam să fac asta înainte de a mă alfabetiza puțin în limbajul lor. Dacă nu ne înțelegeam și le pierdeam vremea degeaba? Așa că mai întâi am făcut un test pentru a afla ce fel de pantofi s-ar potrivi personalității mele (să nu cumva să fiu în relația greșită). Iar deznodământul a fost destul de aproape de adevăr: teniși.

test personalitate pantofi - prin ochi de ac

De când mă știu am fost genul care poartă încălțăminte sport, pentru că n-aș putea să-mi chinui picioarele pe tocuri zi-de-zi. Nici nu vreau să mă gândesc ce-ar spune pantofii mei eleganți despre mine și sincer, nici n-aș avea încredere în părerea lor. Sunt falși, atât vă spun: în fața celorlalți mă prezintă într-o lumină extraordinară, îmi scot în evidență toate calitățile, dar numai eu știu câte trebuie să îndur! Mă dor picioarele doar gândindu-mă la relația asta toxică pe care o avem și uneori am impresia că dezvolt chiar comportament de victimă vizavi de ei: ei mă rănesc de fiecare dată și eu mă întorc negreșit la ei. Știu, sunt frumoși, eleganți, dau bine în lume, dar totuși, ceva parcă nu e bine. Nu, n-am să-i întreb de vorbă!

În schimb despre pantofii sport de damă din viața mea n-am decât cuvinte de laudă! Ne potrivim perfect, se asortează cu hainele sport care compun 90% din garderoba mea, nu sunt geloși unii pe ceilalți și mă iubesc. E de-nțeles, au ajuns să mă cunoască destul de bine și când se întâmplă asta, este imposibil să nu mă iubești. Poate credeți că le pun vorbe-n gură (mă rog, pe limbă, legate de șireturi), dar mereu simt apropierea și grija cu care mă îmbrățișează. Asemenea lucruri se simt într-o relație.

De curând a apărut un membru nou în familie, pentru că știți voi, niciodată n-ai suficienți pantofi de alergare, iar când vine vorba de pantofi sport Asics, cu atât mai mult!

asics gel pulse 6 - prin ochi de ac

Așa că i-am așezat frumos în raft pe cei noi și m-am gândit să-i scot și pe cei vechi din cutie, să fac introducerile cum se cuvine. Desigur, pantofii mei habar n-aveau că mă alfabetizasem între timp în limbajul lor, așa că s-au pus pe sporovăială fără jenă. N-aș fi crezut că sunt atât de sociabili, dar nici nu m-am minunat foarte tare: aveau atât de multe în comun!

Ce bine arăți! zise vechea pereche de Asics. Așa eram și eu la început! Mă plimba pe aleile din Poli (un parc, mă rog, probabil vei ajunge și tu pe-acolo) în pas alergător, mă bucuram alături de ea pentru recordurile stabilite și să știi că e ambițioasă, trage tare! Chiar credeam că l-am prins pe Dumnezeu de-un picior sau că-i încălțasem vreun înger. Nu mă lua la fiecare alergare cu ea, avea grijă să am timp să mă refac, să-și revină gelul la forma inițială că ai văzut-o, nu-i chiar cea mai silfidă ființă. Adică, mă-nțelegi, aleargă ea, dar eu cred că-i plac și dulciurile, că uneori ne mai opream și la cofetărie în drumul ei spre casă. Mă rog, poate are probleme cu glanda… Hahahahaha!

Și-atunci au început cu toții să râdă de le săreau șireturile de pe ei!

Așa e! sări repede cu gura o altă pereche de pantofi de alergare, că nici nu mai știu care, de șocată ce eram. Și cu mine se oprea la cofetărie, și cu mine s-a purtat frumos la început, dar uite – și se aruncă pe gresie, făcând o rotire perfectă, mai ceva ca la olimpiadă- uite cum am ajuns să arătăm pe dos! Ăsta-i hal de talpă de pantof sport? Durabilitate cică, talpă care absoarbe șocurile, mama tehnologiei de A-LER-GA-RE, iar deșteapta știi la ce ne mai folosește?!?! 

Perechea cea nouă și extrem de veselă, privea acum disperată, cu șireturile cruciș, când la unii, când la alții. Majoritatea erau deja cu talpa-n sus, iar perechea de teniși încă se chinuia să se întoarcă, fără prea mari șanse de izbândă.

Ia ghicește! sare o altă pereche, arătând ostentativ către o ruptură a materialului textil din față. Ghicește, hai! La  BI-CI-CLIT! Da! Ne înfinge cu sete în pedalele alea cu țepi de frică parcă să nu fugim și apasă pe noi uneori și câte-o zi întreagă, fără milă. Ne-a dus de nebuni pe coclauri, la mare – la MARE, tu auzi?! Două zile n-am avut odihnă, de ne tremura și gelul în noi de oboseală. Dar uite, îi vezi pe-ăia doi de-acolo? Și arată către o pereche de adidași turcoaz. Ăia doi au rămas traumatizați după vara asta. I-a dus nebuna pe Transfăgărășan… Nici n-au fost în stare să povestească nimic la întoarcere, dar am auzit-o lăudându-se cu cinism că a fost ba frig, ba cald, ba a pedalat, ba a mers pe lângă bicicletă, ba chiar a și plouat! UItă-te la ei… Numai așa să n-ajungi. Degradare totală…

Zău că n-am mai putut îndura și i-am băgat repejor în cutiile lor. Eram plină de nervi și cu ochii în lacrimi. Puteam să jur că toți mă vor lăuda și vor spune numai… Dar chiar așa? Traumatizați? Nu, nu mai puteam să ascult gâlceava asta fără noimă! Așa că după ce i-am strâns, m-am dus în dormitor și-am stat cu ochii-n tavan. Dacă aveau totuși dreptate?

Poveste debitată în cadrul concursului SuperBlog2016.

Let's get social
Facebook
Facebook
Instagram

Permanent link to this article: http://www.prinochideac.ro/pantofii-spun-lucruri/

1 ping

  1. […] Pantofii spun lucruri […]

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.