Pedalez la ŠKODA Green Challenge, în echipa Road Grand PINK

Ce să zic, la concursuri, uneori stau bine cu norocul, alteori mai puțin, dar cu povestitul stau bine întotdeauna! Așa că în momentul în care am văzut că fetele de la Road Grand Pink caută bicicliste povestitoare pentru a forma echipă de ștafetă pe bicicletă la ŠKODA Green Challenge, m-am pus pe scris, poate-poate ajung și eu în echipă.
Și ce să vezi: SUNT ÎN ECHIPA ROAD GRAND PINK! Așa că duminică, 12 iunie 2016, mergem să biciclim în pădure la Băneasa. Duminică voi fi deja la Ziua a 11-a din frumoasa mea provocare:  bicicleta ca mijloc de transport UNIC timp de 30 de zile.
Skoda Green Challenge 2016 - prin ochi de ac
Mare fericire, ce să mai povestim! Țopăială prin birou și gura pân’ la urechi. Iar nu apuc să cos în weekend, dar așa-i vara, mai mult pe-afară!
Dar dacă tot veni vorba, să purcedem pe firul poveștii…
***
Prin martie 2014, se făcea că îmi luam inima-n dinți și plecam cu bicicleta spre serviciu. Aveam atâtea emoții, de parcă ar fi fost prima zi de școală, iar noaptea de dinainte abia dacă am dormit-o. Simulasem traseul pe harta telefonului meu deștept, îmi pregătisem echipamentul, hainele de schimb, micul dejun, tot, iar dimineață, am pornit cătinel spre serviciu, pe două roți, dar pe trotuar
N-aveam curaj să ies pe stradă: jungla urbană mi se părea periculoasă, plus că pe trotuar mă obișnuisem cu înjurăturile pensionarilor, iar gropile din trotuare îmi păreau antrenament pentru ture MTB. Eram atât de mândră de mine că plec la serviciu cu bicicleta, încât am prins curaj chiar să merg cu viteză (15 km/h – aproape de viteza luminii, ce să mai!) și să prind din urmă o domnișoară cochetă, cu bicicletă de-aia simpatică rău, cu coșuleț. Și ea pe trotuar, așa că m-am simțit zmeul-zmeilor și n-am mai ținut cont de nimic, bucurându-mă de vântul care-mi adia prin plete. Un sentiment de libertate fantastic, amestecat cu un strop de mândrie, că-mi și dădea o lacrimă în colțul ochiului de fericire. 
Așa că țintesc domnișoara cu privirea, mă aplec ușor în față, învârt maneta de pe ghidonul bicicletei mele antice și cronc- drang, schimb viteza, împing cu greu în pedale, mă ridic puțin în șa, privesc roata din față cum baletează stânga- dreapta și aud un sunet suficient de violent încât să-mi spulbere concentrarea. Mă dezechilibrez, evident, pentru că-mi pierdusem concentrarea și pun repede jos piciorul stâng , după care țopăi puțin în el și mă opresc, ținând strâns ghidonul în mâinile mele înmănușate. Mă uit în jur curioasă și observ că sunetul care mă dezechilibrase fusese făcut de niște tomberoane de-alea de plastic pe care le acostasem în vitejia mea și acum zăceau secerate pe șosea, ca la un joc de popice. Domnița cochetă pe care o urmăream oprește, sprijină bicicleta de gard și vine repede spre mine, întrebându-mă dacă sunt bine. Și tare se mai chinuia să nu izbucnească în râs, așa că i-am curmat suferința și am început să râdem în hohote. 
Între timp, în spatele nostru, mașinile începuseră să claxoneze ritmic, fapt care ne-a cam îndemnat să adunăm tomberoanele de pe șosea. În acele momente mi-am pus întrebarea cheie: oare n-o fi mai sigur pe șosea? Și m-am bucurat că mașina de gunoi mă depășise cu câteva minute bune înainte. 
***
road grand pink
Road Grand Pink a început prin a fi primul concurs de ciclism feminin din România, însă a continuat prin a deveni o comunitate puternică pentru #fetelepebiciclete și își propune să atragă cât mai multe femei către această pasiune. Ceea ce nu poate fi decât aproape de sufletul meu!

O părere la “Pedalez la ŠKODA Green Challenge, în echipa Road Grand PINK

  1. Pingback: Trofeul Skoda Green Challenge 2016 » Prin ochi de ac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *