Trofeul Skoda Green Challenge 2016

Echipa ROAD GRAND PINK a câștigat trofeul Skoda Green Challenge la categoria MTB Ștafetă feminin.

Skoda Green Challenge 2016 - locul 1 echipa de fete

Acum câteva zile răspundeam la provocarea Road Grand Pink de a povesti în scris o pățanie haioasă din seria biciclitului, sperând să fiu aleasă în echipa care urma să participe la Skoda Green Challenge 2016. Ceea ce s-a și întâmplat, așa că duminică, 12 iunie, ne-am adunat la start 4 mândre bicicliste, pentru a cuceri un traseu care nu părea deloc ușor de cucerit.

Vremea ne-a fost potrivnică

Sâmbăta de din-aintea concursului, două dintre colegele de echipă roz fuseseră în recunoașterea traseului și feedback-ul era foarte bun. Traseu fain, uscat, cu mici ocolișuri peste calea ferată, dar oricum, nimic îngrijorător. Toată lumea fericită, liniștită, iar dimineața, ce să vezi: furtună în paradis! Ploua cu găleata, turna ca din conductă, ce să mai, ne-a tăiat respirația pentru o clipă. Am început să ne sunăm: Cum naiba plecăm noi de-acasă? La mine nu mai plouă. Hai că se liniștește și la mine. Pfuai.. la mine iar începe!  A fost momentul în care toată lumea aștepta echipată, să se mai potolească ploaia, pentru a o porni agale către Băneasa, care cu mașina, care pe două roți.

Eu eram gata-gata să ratez startul (dacă ar fi fost la timp, dar din cauza ploii a fost amânat puțin până s-au îndepărtat obstacolele de pe traseu), dar am tras tare și am ajuns în timp util din Militari, pentru a o încuraja pe Alexandra – prima din echipa noastră care pornea pe traseu.

Sfaturi tehnice: „Alexandraaa, tu să fii voioasă și curajoasă!Skoda Green Challenge 2016 - prin ochi de ac

David (8 ani)- susținătorul nostru înfocat- ne-a încurajat pe toate, dar a avut mare grijă ca prima să fie bine motivată! Așa că Alexandra a avut parte de toate sfaturile lui, esențialul fiind: Alexandraaa, tu să fii voioasă și curajoasă! Restul chiar nu conta!

Și Alexandra a ținut cont de sfaturi, pentru că a făcut traseul într-un timp foarte bun, ceea ce ne-a încurajat să ne vedem în continuare de cursă.

Apoi a urmat Ancuța (mămica lui David), care se afla la primul concurs de MTB și era destul de emoționată, dar, după cum se știe, cine nu simte frică, nu e om! Așa că Ancuța a dat totul pe traseu și s-a întors la punctul de schimb ștafetă după un timp minunat pentru emoțiile și puțina experiență pe care o avea.

Viviana a fost cea de-a treia biciclistă și cea mai rapidă! Până să ne dezmeticim noi că a plecat, ce să vezi: s-a și întors 😀 Așa că a urmat a patra la ștafetă, adică eu!

Uită că ai frâne! 

Cam asta a fost ce mi-am repetat în gând vreo câțiva kilometri buni: Uită că ai frâne! Noroiul și frâna nu se împrietenesc deloc, așa că am preferat să uit că există. Ploaia care cursese generoasă de cu dimineață, se amestecase de-acum cu pământul negru din pădure și totul era un mare patinoar mocirlos. Pe unde fuseseră băltoace, acum era deja piscină pentru purcei (nu erau foarte mari), iar eu o luam pe lângă bicicletă fără a mai sta pe gânduri. În rest, pedalam cu grijă, încercând să-mi amintesc toate sfaturile alea legate de pedalatul în condiții de-astea speciale. Ei, prostii! Cu mâinile încleștate pe ghidon, țintuiam drumul cu privirea și încercam să rămân pe cele două roți din dotare. Emoții și adrenalină cât cuprinde, dar spre deosebire de alte competiții cicliste la care-am mai fost, n-am înregistrat nicio căzătură (a fost o tentativă eșuată, dar nu se pune).

La final, bucuroasă că am terminat noroiala (deși să fim serioși, prin comparație cu Prima Evadare, a fost chiar curat traseul!), m-am gândit să-mi fac un tatuaj, pentru a nu mai uita pe viitor un lucru esențial pentru mine:

Bicicletă + Șosea= LOVE 

(dar cu siguranță nu-mi voi face tatuaj și iar îmi voi aminti că-mi place șoseaua, la următoarea noroială). 
trofeu Skoda Green Challenge 2016 - prin ochi de ac

Cea mai bună echipă de fete: echipa Road Grand Pink!

După cursă, s-au publicat rezultatele pe site, doar că nu se potriveau deloc timpii, nu înțelegeam ce și cum, de ce și de unde. În scurt timp s-a remediat situația și echipa noastră apărea ca fiind prima! Ne-am bucurat, dar parcă hai să vedem, oare așa o fi, n-o fi iar vreo greșeală? Dar nu! A fost exact așa cum ne spusese Alex Grecu la începutul cursei, când se plimba cu o cameră mică de filmat și intervieva echipele: Echipa ROAD GRAND PINK a câștigaaaaaat!!!

Evident, nu puteam să nurcăm pe podium fără susținătorul nostru numărul 1, David, așa că ne-a ajutat el cu trofeul și apoi am putut să ne bucurăm în continuare de victoria pe care nu credeam că o vom obține, dar de care ne-am bucurat. Asta înseamnă să fii unit de o pasiune comună: din 4 fete care nu se cunoșteau aproape deloc, am reușit să formăm o echipă, să ne organizăm și să terminăm cu bine competiția.

Mulțumiri ROAD GRAND PINK

Minunată inițiativa fetelor de la Road Grand Pink de a forma pe nevăzute o echipă de bicicliste amatoare, iar noi, biciclistele, ne-am bucurat cel mai mult de această experiență. Poate că da, nu suntem multe fete pe biciclete printre mașini, la concursuri sau hai-hui prin țară, dar alături de cei ca voi, care încearcă să încurajeze ciclismul feminin la nivel amator și să susțină activ ciclismul feminin de performanță, cred că putem spera ca lucrurile să meargă spre mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *